VOORSCHOTEN - Een 84-jarige vrouw is zondagavond 21 maart slachtoffer geworden van een Corona-babbeltruc. Twee onbekende vrouwen belden rond 18.30 uur aan bij de woning van het slachtoffer aan de Lord Baden Powellweg. Onder het mom van ‘we zijn van de thuishulp en komen uw woning desinfecteren tegen corona’ wisten de vrouwen binnen te komen. Eenmaal binnen wist een van de twee vrouwen het slachtoffer aan de praat te houden. De andere zag kans een portemonnee te stelen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Signalement verdachten
Beide vrouwen zijn rond de 25 jaar oud, droegen een mondkapje en spraken vermoedelijk Italiaans. De ene vrouw was circa 1.60 meter lang en de andere 1.50 meter lang.

Getuigen gezocht
Mogelijk hebben de twee onbekende vrouwen meer slachtoffers gemaakt. Bent u zelf aan huis benaderd door de thuishulp voor het desinfecteren van uw woning, meldt u zich dan bij de politie. Ook als ze voor uw deur hebben gestaan en u niet heeft opengedaan. U kunt bellen naar 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.