LEIDEN - In een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden heeft de politie in de nacht van vrijdag 1 oktober op zaterdag 2 oktober 2021 naar aanleiding van een ernstig geweldsincident meerdere aanhoudingen verricht. Er is één slachtoffer gewond geraakt. Het bedrijfspand is in verband met het incident op last van de burgemeester gesloten. De zaak is in onderzoek.


Op last van burgemeester Lenferink is het bedrijfspand aan de Flevoweg met spoed voor de duur van twee weken gesloten. Eventuele exploitatie van bedrijven in het pand zal in deze periode moeten worden gestaakt. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat dit schietincident een acute ernstige verstoring en bedreiging is van de openbare orde en veiligheid. Bovendien veroorzaakt het grote onrust, angst en onveiligheidsgevoelens in de gemeenschap en heeft het grote impact heeft op gevestigde ondernemers op het bedrijventerrein. Ook het feit dat bij zulke ernstige geweldsincidenten een geweldspiraal tot herhaling kan leiden, is een reden geweest om direct in te grijpen en tot spoedsluiting over te gaan.

Vrijdagavond rond 00:00 uur kwam er een melding dat er schoten waren gehoord op een industrieterrein. De politie ging ter plaatse. Er zou een ruzie hebben plaatsgevonden bij een bedrijf waarbij een persoon ernstig gewond was geraakt. De politie heeft op de locatie van de melding meerdere aanhoudingen verricht. De politie is nog bezig met onderzoek. De verdachten worden maandag 4 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.