DEN HAAG/LEIDEN - Vanavond is er in de opsporingsprogramma’s Team West (Omroep West) en Opsporing Verzocht (AVROTROS) aandacht voor de podcast over de moord op de 47-jarige Hans Schonewille uit Leiden. Zijn levenloze lichaam werd op een afgelegen plek in Aarlanderveen aangetroffen op 11 juni 1999. De zaak werd nooit opgelost. Daarnaast worden er bij Team West geblurde foto’s getoond van drie vermoedelijk minderjarige verdachten die betrokken zouden zijn bij een steekincident op de Thijssestraat in Den Haag. Verder is de pinner te zien die geld opnam van een 80-jarige man die slachtoffer werd van bankhelpdeskfraude in Zoetermeer. Ook wordt een getuigenoproep gedaan voor de overval op een lachgasverkoper in Delft.


Podcast cold case Hans Schonewille | Leiden
Op 11 juni 1999 werd het levenloze lichaam van de 47- jarige Hans Schonewille uit Leiden op een afgelegen plek in Aarlanderveen aangetroffen. Ondanks intensief onderzoek werd deze zaak nooit opgelost. Vanavond vanaf 20.00 uur zendt Opsporing Verzocht de zesde aflevering (tevens laatste) uit van de wekelijkse podcastserie uit over deze zaak. Deze podcastserie is te beluisteren op www.opsporingverzocht.nl/podcast. In deze zaak heeft de hoofdofficier van justitie in Den Haag een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de tip die leidt naar de oplossing in deze zaak.

Team WestSteekincident Thijssestraat | Den Haag
Op donderdag 6 mei 2021 rond 19.00 uur vond er een steekincident op de Thijssestraat, ter hoogte van een bejaardentehuis op de Tak van Poort plaats. Agenten troffen daar een zwaargewonde 14- jarige jongen aan. In het Von Fisennepark in Rijswijk werden drie jongens aangehouden. Deze drie jongens van 15, 16 en 17 jaar zitten nog steeds vast. In de uitzending worden er geblurde FOTO's getoond van vermoedelijk nog eens drie minderjarige jongens, die mogelijk bij deze zaak betrokken zouden zijn. Als deze jongens zich na de uitzending niet melden worden volgende week de bewegende beelden herkenbaar getoond.

Bankhelpdeskfraude | Zoetermeer
Op maandag 26 april 2021 werd een 80-jarige man uit Zoetermeer gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank. Er blijkt zogenaamd iets mis te zijn met de bankrekening. Kort daarna komt er een persoon aan de deur om de bankpassen op te halen. Later bleek dat er voor ruim 6000 euro bij een pinautomaat aan de Quirinegang bij winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer te zijn opgenomen. In de uitzending worden er beelden getoond van de pinner.

Overval lachgasverkoper | Delft
Op donderdag 22 april 2021 rond 02.30 uur is een lachgasverkoper in een appartementencomplex aan de Lisztstraat in Delft overvallen. De verkoper moest onder bedreiging van een vuurwapen diverse spullen afstaan, zoals zijn auto en contant geld. In het onderzoek zijn inmiddels drie verdachten aangehouden, twee vrouwen en een man. De recherche is nog steeds op zoek naar een mannelijke verdachte. Het gaat om een licht getinte man, ongeveer 1.60 tot 1.65 lang, grijze joggingbroek en een zwarte jas met capuchon. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan.

Let op: vanavond ander tijdstip en zender Opsporing Verzocht
Het tijdstip van Opsporing Verzocht wordt vanavond vanwege het EK voetbal het gewijzigd naar 20.30 uur op NPO2. Deze wordt herhaald op woensdag 30 juni rond 11.15 uur op NPO1.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.