LEIDEN - Dankzij een DNA-match kon de recherche in Leiden maandag 14 maart een 24-jarige Leidenaar aanhouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op maandag 15 november 2021 een avondwinkel aan de Breestraat overviel.

De overvaller kwam die dag omstreeks 12.40 uur de winkel binnen en bedreigde de aanwezige winkelmedewerker met een mes en vroeg om geld. Nadat de overvaller een duw kreeg, viel het mes uit zijn handen en mishandelde de overvaller de medewerker. Deze raakte daarbij gewond. Direct na de melding werd een zoekactie ingesteld naar de verdachte, wat niet leidde tot zijn aanhouding.

Dankzij het gebruikte mes dat was achtergebleven in de winkel, kon een DNA-profiel van de dader op het mes worden vergeleken in de DNA-databank. Dat leverde een match op en leidde tot het bekend worden van de identiteit van de nu aangehouden verdachte. Hij heeft tijdens het verhoor bekend de overval gepleegd te hebben. De Leidenaar werd woensdag 16 maart voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd wordt.