LEIDEN - Op woensdagavond 15 september 2021 rond 23.30 uur, zitten twee jongens op een bankje aan het Galgewater in Leiden.


Na een tijdje kwam er een man naast hen zitten. Op een gegeven moment zien de twee jongens dat de man met zijn rechterhand een zwart pistool uit zijn rechterjaszak haalt. Onder bedreiging van het vuurwapen moeten de twee jongens hun mobiele telefoons afgeven. De verdachte wilde geld zien en de jongens moesten onder bedreiging van het vuurwapen met de man meelopen. De twee jongens werden bij een pinautomaat gedwongen geld te pinnen. Verschilende pinautomaten bleken buiten werking te zijn. De jongens werden vervolgens door de verdachte meegenomen naar een avondwinkel aan de Breestraat in Leiden. Ook hier lukte het pinnen niet. De verdachte heeft met de twee jongens de hele nacht onder bedreiging van het vuurwapen langs verschillende geldautomaten gelopen. Rond 07.00 uur kwamen ze terecht op de Doezastraat in Leiden. Daar moesten de twee jongens voor de verdachte pinnen. Twee dagen later vond er een soortgelijk incident plaats in Leiden. Doordat de verdachte toen gestoord werd is het bij een poging gebleven. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachte.

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt voor een vertrouwelijk gesprek contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06- 57876279.