LEIDEN - In verband met het aantreffen van een overleden meisje van 14 jaar dat op oudjaarsdag op de Melchior Treublaan werd gevonden, hield de politie vrijdag 31 december een 32-jarige verdachte uit Leiden aan. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam. In verband met het onderzoek is de politie dringend op zoek naar getuigen en doet een oproep naar wie de fiets van het slachtoffer nog heeft gezien.


Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk was donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht. De volgende ochtend, vrijdag 31 december, kwam omstreeks 09.20 uur de melding dat een groepje sporters in een speelparkje aan de Melchior Treublaan het slachtoffer had gevonden. Het meisje was toen al overleden. Op maandag 3 januari heeft de rechter-commissaris besloten dat de verdachte nog 14 dagen in voorarrest moet blijven. In die periode wordt de rol van de verdachte verder onderzocht.

Wie heeft de fiets gezien?
Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang. Het onderzoeksteam is op zoek naar de fiets van het slachtoffer. Dit betreft een zwartkleurige elektrische transportfiets van het merk Cortina voorzien van het framenummer; Co0001251294. Op deze fiets zit een bruinkleurige rieten mand met donkerbruine gespen. De mand heeft een deksel. Onder het zadel van de fiets zat ook een kettingslot.

Herkent u de verdachten of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06- 57876279.


Ook in Opsporing Verzocht werd er uitgebreid aandacht aan de zaak gegeven.