LEIDEN - Een slachtoffer werd zaterdagavond 18 september rond 21:45 uur aan de Kaasmarkt door een onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De dader probeerde daarbij het slachtoffer van zijn telefoon te beroven, maar ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond. De politie zoekt getuigen.


Het slachtoffer liep bellend op de Middelweg in de richting van de Kaasmarkt. Ter hoogte van de Kaasmarkt kwam een onbekende man op hem aflopen. Daar werd hij door de dader bij een garagebox bedreigd met een vuurwapen en die probeerde daarbij de mobiele telefoon van het slachtoffer te stelen. De dader vluchtte zonder buit weg en liep linksaf de Koppenhinksteeg in. Daar verdween hij uit het zicht.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die de poging beroving zagen of een verdachte in die omgeving zagen. De verdachte is een donker getinte man, ca. 30 jaar oud, 1.80 M. lang met een tenger postuur. Verder heeft hij een zwart, onregelmatig baardje en donkere ogen. Hij droeg een zwart mutsje, een donkere broek en een donker gewatteerde jas die viel tot op zijn heup.

Bent u eerder beroofd of bedreigd?
Was u recentelijk ook slachtoffer van een (poging) beroving en nam u hierover nog niet contact op met de politie? Bel ons dan op 0900-8844 en vraag naar de districtsrecherche Leiden. De politie zoekt slachtoffers die een soortgelijke (poging) beroving hebben meegemaakt, maar daarbij nog geen contact hebben opgenomen met de politie.