LEIDEN - De districtsrecherche Leiden-Bollenstreek hield maandag 20 december een 23-jarige Leidenaar aan. Hij wordt ervan verdacht op zondag 7 november op de Breestraat tijdens een ruzie tussen twee groepjes jongens een mes te hebben getrokken en daarmee twee jongens te hebben verwond. Een derde slachtoffer deed aangifte van bedreiging en een vierde slachtoffer mag van geluk spreken dat een pashouder in zijn jaszak het mes stopte.


Agenten troffen in de nacht van 6 op 7 november omstreeks 01.20 uur in een auto op de Merwedestraat drie jongens aan waarvan er twee bebloed waren. Hoewel de drie, twee Leidenaren van 21 en een 18-jarige Leiderdorper, aanvankelijk niet op de bemoeienis van de politie zaten te wachten, vertelden zij vervolgens wat hen was overkomen. De drie waren samen met nog een vierde vriend uit geweest en wilden na afloop nog even iets eten bij een eetgelegenheid aan de Breestraat.

Op enig moment ontstond voor de snackbar een ruzie tussen de vier jongens en een groepje van drie jongens uit de snackbar. Tijdens de vechtpartij, bleek één van de drie een mes bij zich te hebben en verwondde daar twee van de drie slachtoffers mee. Een van hen bleek met het mes in zijn jaszak te zijn geraakt, waar het mes werd tegengehouden door een pasjeshouder. Hoewel de slachtoffers hun eigen rol in de vechtpartij erkenden, besloten zij aangifte te doen vanwege het gebruik van het mes. Ook deed een vierde slachtoffer aangifte omdat deze in de snackbar door de verdachte bedreigd was met het mes.

Aanhouding buiten heterdaad

De recherche startte een onderzoek om de identiteit van de verdachte met het mes te achterhalen. Nadat zijn identiteit duidelijk werd, verleende een officier van justitie toestemming om hem buiten heterdaad aan te houden. Hij is zich op maandag 20 december op het politiebureau komen melden en daar aangehouden. De verdachte wordt op woensdag 22 december voorgeleid aan een rechter-commissaris.