LEIDEN - De politie kreeg donderdag 30 december rond 00:50 uur een melding dat er iemand zou zijn neergeschoten in een pand aan de Haarlemmerweg. Agenten troffen in het pand een gewonde man aan met vermoedelijk een schotwond. Direct kwam de hulpverlening op gang. Ook het Mobiel Medisch Team verleende eerste hulp aan het slachtoffer, die aansluitend vervoerd werd naar het ziekenhuis. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht. De politie startte een onderzoek en zoekt getuigen.


Agenten zochten in de omgeving naar gevluchte verdachten en troffen daarbij niemand aan. Nadat het slachtoffer vervoerd was naar het ziekenhuis startte de politie een uitgebreid onderzoek in en bij het pand aan de Haarlemmerweg. Tactisch en forensisch rechercheurs stelden daarbij onder andere sporen veilig. Ook hoorden agenten een paar getuigen.

Iets gezien of gehoord?
De politie zoekt meer getuigen die iets hebben gezien of gehoord van het schietincident. Zag jij verdachte personen in die omgeving? Of personen tussen 00:30 en 1:00 uur wegvluchten bij het pand aan de Haarlemmerweg? Of weet jij wat de aanleiding kan zijn van dit schieten? Neem dan direct contact op met de politie op 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Camerabeelden
Beelden uit de omgeving kunnen ons leiden naar de dader of daders. Daarom zoekt de politie camerabeelden uit de omgeving waar vluchtende verdachten op staan. Check daarom de camerabeelden van jouw beveiliging camera, camera deurbel of dashcam en deel deze met de politie via deze link of bel 0900-8844 dan stelt de politie jouw camerabeelden veilig.