LEIDEN - In een bedrijfspand hield de politie woensdagmiddag 22 september een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van handel in verdovende middelen en witwassen.

Na een melding over handel in verdovende middelen startte de politie enkele weken geleden een onderzoek. Dit leidde woensdag 22 september tot een doorzoeking van een bedrijfspand in Leiden en de aanhouding van de verdachte. Op dezelfde middag doorzocht de politie nog twee bedrijfspanden in Leiden en twee woningen in Aarlanderveen en Den Haag. Hierbij zijn in totaal ruim 300 hennepplanten, productiematerialen, dure horloges en contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Ondermijning
We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat. Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. We treden hierbij als eén overheid op omdat we op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden.

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.