LEIDEN - De politie hield vrijdagmorgen 1 oktober twee verdachten aan op verdenking van handel in valse tickets voor het Leidens Ontzet festival dat zaterdag 2 oktober gehouden wordt. De verdachten zitten vast voor verhoor.

De organisator van het feest meldde afgelopen week bij de politie dat er signalen waren dat er via Snapchat en Instagram valse kaarten voor het feest in omloop waren. Terwijl de recherche het onderzoek naar de verdachten startte, waarschuwde de organisatie ervoor dat er valse kaarten in omloop waren en riep geïnteresseerden op alleen via geverifieerde kanalen kaarten (over) te kopen.

Het onderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de nu aangehouden verdachte. Beide verdachten, een 19-jarige Zoeterwoudse en een 20-jarige Leidenaar, zijn vrijdagmorgen 1 oktober aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Valse kaarten
Wanneer bezoekers kaarten hebben gekocht via Snapchat of Instagram, is de kans aanwezig dat dit om valse kaarten gaat. Bij de toegangscontrole zal zaterdag streng gecontroleerd worden op de echtheid van kaarten. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie www.leidensontzetfestival.nl