OUD ADE - Twee verdachten die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden van een man in Oud Ade blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. In totaal zijn er nu vijf verdachten, waarvan er drie in Nederland vast zitten, een in Frankrijk en een weer op vrije voeten is.


Op 29 december werd de 66-jarige bewoner van een huis aan de Hofdijklaan in Oud Ade door de politie dood aangetroffen nadat melding was gedaan van een overval. Op 30 maart konden hiervoor al vier verdachten worden aangehouden. Afgelopen woensdag werd in Frankrijk een vijfde persoon opgepakt.

Een 38-jarige vrouw die op 30 maart in Leiden werd opgepakt, zit nog steeds vast en zal in juli voor het eerst op een pro-formazitting bij de rechtbank moeten verschijnen.

Van de drie Fransen die op 30 maart werden aangehouden, is er één op 28 april en één op 5 mei overgedragen aan Nederland. Hier zijn zij op respectievelijk 30 april en 7 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris, die voor beiden het voorarrest met 14 dagen heeft verlengd. Het gaat om een 48-jarige man uit Cergy en een 23-jarige man uit Chars.

De derde Fransman (31 jaar uit Cergy) zit nog vast in Frankrijk, waar ze in juni zullen beslissen of hij wordt overgeleverd.

De verdachte die afgelopen woensdag in Frankrijk werd aangehouden is verhoord en voor nu in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. Het gaat om een 33-jarige man uit Mantes la Jolie.