LEIDEN - Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag 2 mannen veroordeeld voor het ontvoeren van een inwoner van Leiden op 3 september 2014. Een van de mannen is daarbij ook veroordeeld voor doodslag als gevolg van het schieten met een vuurwapen op het slachtoffer toen die op de vlucht sloeg. Het Haagse gerechtshof heeft de 2 mannen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van respectievelijk 22 maanden en 13 jaren en 6 maanden opgelegd. In de zaak van de schutter worden nog 2 eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraffen van respectievelijk 1 maand en 2 maanden ten uitvoer gelegd.


Het gerechtshof heeft de man die verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer is daarbij ook veroordeeld tot de betaling van de materiële schade die is ontstaan door de dood van het slachtoffer. Daarnaast is hij veroordeeld tot vergoeding van de immateriële schade die zijn weduwe heeft geleden als gevolg van de doodslag.

De rechtbank had beide verdachten eerder vrijgesproken van de hen ten laste gelegde feiten. Tegen deze uitspraak is het Openbaar Ministerie in hoger beroep gekomen