LEIDEN - In het mooie Leiden is veel te beleven. Of je nu naar de Leidse Hofjes, de prachtige universiteit of één van de museums gaat: de stad verbaast je iedere keer weer. Maar heb je de stad al bijna uitgespeeld of juist behoefte aan een dagje weg? Dan zijn deze 3 tips in de buurt van Leiden iets voor jou!

Een dagje uitwaaien
Ben je toe aan een dagje natuur? Zoek de rust op en maak een heerlijke wandeling in natuurreservaat Meijendel. Als onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen is dit duingebied dé uitgelezen kans om een dagje uit te waaien. Op slechts een half uurtje rijden sta je al in de duinen. Heb je vervoer nodig? Met het enorme deelauto-aanbod in de stad is een auto huren in Leiden zo gepiept.

Een leuke binnenactiviteit
Met het Nederlandse weer is het verstandig een alternatief te hebben voor wanneer de zon zich niet laat zien. Gelukkig zijn er genoeg binnenactiviteiten om de regen te ontwijken! Ben je een ware foodie en maakt niets je gelukkiger dan een lekker hapje eten? Bezoek de Markthal in Rotterdam. De Markthal is de grootste foodhall van Nederland en ligt op slechts 40 minuten rijden vanaf Leiden. Smakelijk!

Het ideale familie-uitje
Wanneer je op zoek bent naar een uitje voor de hele familie, is Nationaal Park De Biesbosch een prachtige plek voor jong en oud. Laat de kinderen buitenspelen in het uitdagende speelbos of kies voor een avontuur op het water met de rondvaartboot. De Biesbosch ligt op minder dan een uur rijden vanaf Leiden. Extra tip: samen met de hele familie een busje huren zorgt ervoor dat de pret vanaf het moment dat jullie het busje instappen al begint. Een busje huren in Leiden is op autodeelplatform SnappCar binnen no-time geregeld. Je maakt binnen een paar seconden een profiel aan via de app of desktop. Dankzij het brede aanbod auto’s en busjes staat er altijd wel een in de buurt. Natuurlijk volledig verzekerd én door het huren van een deelauto draag je jouw steentje bij aan het milieu. Laat het familie-uitje maar beginnen!