LEIDEN - De provincie Zuid-Holland is weer een fietsstraat rijker. Wethouder Ashley North van Leiden opende, samen met bewoner Iris Meijer (9 jaar) de nieuwe fietsstraat op de ventweg langs de Haagweg-Zuid. Dit fietspad sluit aan op eerder verbeterde regionale fietsverbinding Leiden-Voorschoten-Den Haag.


De fietsstraat legt de verbinding van de regionale fietsverbinding naar de Leidse binnenstad, zodat fietsers ook vlot en veilig tot in het centrum kunnen doorfietsen. Door de nieuwe inrichting van de weg rijdt autoverkeer langzamer en is de route veiliger geworden voor de duizenden fietsers die hier dagelijks passeren. Iris woont vlakbij de nieuwe fietsstraat en fietst er bijna elke dag overheen. “Vooral het nieuwe asfalt vind ik heel erg fijn, want hiervoor zaten er erg veel hobbels in de weg. En er rijden minder auto’s omdat ze nu langzamer moeten rijden. Het fietst hier nu echt heel lekker.”

Met de buurt

Bewoners van de Haagweg hebben tijdens het maken van het ontwerp actief en positief met de gemeente meegedacht. Het project is, net als de eerder verbeterde regionale fietsverbinding Leiden-Voorschoten-Den Haag, gerealiseerd met financiële ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.