LEIDEN - Het is bijna Koningsdag en dat betekent kinderrommelmarkt in het centrum van Leiden. Er zijn plaatsen beschikbaar voor jonge ondernemers op de Hooglandse Kerkgracht, Breestraat en Papengracht.


Op woensdag 27 april kunnen kinderen van 15 jaar of jonger van 10.00-16.00 uur hun spulletjes verkopen op de Hooglandse Kerkgracht, Breestraat en Papengracht.

Vergunning

Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen uit te geven, dus wees er snel bij!

Om op de kinderrommelmarkt te staan is een vergunning nodig. Kinderen kunnen de vergunning zelf afhalen bij het Stadskantoor: Bargelaan 190.

Dit kan van woensdag 6 april tot en met woensdag 20 april, op werkdagen, van 14.00-16.00 uur.
Ouders en/of verzorgers kunnen op vertoon van een ID van hun kind de vergunning ook afhalen.

Uitgifte van de vergunningen gaat in de volgorde: Hooglandse Kerkgracht, Breestraat en Papengracht. De standplaatsen zijn twee meter breed.

Het Gouden Petje

Tijdens de kinderrommelmarkt is ook Jeugd Muziekconcours “Het Gouden Petje”. Kinderen van 6 t/m 15 jaar kunnen meedingen naar “Het Gouden Petje” door akoestische muziek te maken op de Hooglandse Kerkgracht, Breestraat of Papengracht. Burgemeester Lenferink reikt "Het Gouden Petje" uit aan de beste muzikanten. De prijsuitreiking is tussen 13.00 en 14.00 uur op het Stadhuisplein.

Plaatsbewijs

Om mee te kunnen doen aan “Het Gouden Petje” is een plaatsbewijs nodig. Kinderen kunnen het plaatsbewijs zelf afhalen bij het Stadskantoor Bargelaan 190.
Dit kan van woensdag 6 april tot en met woensdag 20 april, op werkdagen, van 14.00-16.00 uur.
Ouders en/of verzorgers kunnen op vertoon van een ID van hun kind het plaatsbewijs ook afhalen.