LEIDEN - Recent bereikte de bouw van Het Grote Huis in Voorschoten het hoogste punt. Being en Vink Bouw stonden samen met bouwlieden en toekomstige bewoners stil bij deze feestelijke gebeurtenis. Het eigentijdse landhuis naar ontwerp van Powerhouse Company en DELVA Landscape Architecture & Urbanism vormt een unieke toevoeging aan het historische landgoed Duivenvoorde.

Het luxe appartementencomplex bevindt zich midden in de natuur en rijke historie van Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. In de 17e eeuw was de groene oase tussen Leiden en Den Haag een geliefd decor voor buitenplaatsen. Een rustpunt in de luwte van de stad. Midden in dit natuurlandschap, nabij één van de oudste kastelen van het land (kasteel Duivenvoorde) en aan een middeleeuwse vijver, verrijst nu Het Grote Huis. Deze moderne versie van een groot landhuis stelt de interactie tussen hoogwaardige architectuur, tuin, park en landschap centraal.

Alle 14 appartementen zijn inmiddels verkocht en worden naar verwachting begin 2022 opgeleverd. Het Grote Huis vormt het markante sluitstuk van de recente reeks ontwikkelingen in de omgeving van landgoed Duivenvoorde.

PROJECTGEGEVENS

Locatie: Voorschoten
Omvang project: 4.000 m2
Typ: Woningen
Status: Bouw
Oplevering: Q1 2022

BETROKKEN PARTIJEN

Ontwikkelaars: Being en Vink Bouw
Hoofdaannemer: Vink Bouw
Architect: Powerhouse Company
Landschapsarchitect: DELVA Landscape Architecture & Urbanism
Constructeur: BREED Integrated Design
Installatieadviseur: Techniplan Adviseurs
Renders: Proloog

OVER BEING
Als onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars realiseert Being duurzame gebieden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. De ontwikkelaar is onder meer bekend van nhow Amsterdam RAI, het grootste nieuwbouwhotel van de Benelux. Tot de lopende projecten behoren onder andere De Oosterlingen, een ensemble van duurzame woongebouwen in de Amsterdamse stadswijk Oosterburg, en VDMA, een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren, openbare ruimte mét stadsbos in Eindhoven. In Nederland is Being de eerste vastgoedontwikkelaar met een BCorp certificering. Want we zijn overtuigd van het idee dat we allemaal onderdeel zijn van something bigger. Meer informatie: www.being.nl

OVER VINK BOUW
Vink Bouw is als middelgrote ontwikkelende bouwer actief in zowel de woningbouw als utiliteitssector, vooral in de Randstad. Een open blik met oog voor details leidt daarbij veelvuldig tot verrassende ideeën. Vink Bouw denkt ‘out of the box’ en proactief mee en neemt krachtdadig verantwoordelijkheid, ook voor risico’s.

Vink Bouw investeert in langdurige samenwerkingen met partners waar ze op kunnen bouwen. Het sterk klantgerichte bedrijf is daarnaast betrokken bij de wereld om hen heen. Toekomstgericht bouwen en duurzaamheid loopt als een rode draad door alles wat zij doen. Meer informatie: www.vinkbouw.nl