LEIDEN - Er zijn steeds meer mensen die er moeite mee hebben om zich aan de maatregelen te houden. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de coronacrisis al lang duurt en het einde nog niet in zicht lijkt. Daardoor wordt het voor mensen lastig om zich aan de regels te houden. Zeker wanneer de maatregelen geen direct effect lijken te hebben op het aantal besmettingen is dat demotiverend. Toch is het van belang om je zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden. Zo zorg je ervoor dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden door het land.

De maatregelen volgen
Veel mensen denken dat het niet uitmaakt of zij zich wel of niet aan de regels houden. Zij denken dat het toch niet uitmaakt als één iemand zich niet goed aan de regels houdt. Toch heeft dit wel degelijk effect op het aantal nieuwe besmettingen. Er zijn steeds meer mensen die zich door deze reden niet goed aan de regels houden. Daarom zien steeds meer mensen dat er anderen zijn die de regels niet goed naleven. Dat zorgt ervoor dat zij eerder de neiging hebben om zich niet aan de regels te houden. Wanneer veel anderen zich niet aan de regels houden, kunnen zij anderen beïnvloeden om zich ook minder goed aan de regels te houden. Als dit gebeurt, heeft dat wel degelijk effect op het aantal besmettingen. Er zullen dan meer maatregelen nodig zijn om het virus onder controle te houden.

Testen
Je kunt ook op een andere manier bijdragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. Dit kun je doen door altijd goed op te letten of je verkouden bent. Verkoudheid is een symptoom van het coronavirus. Daarom moet je voorkomen dat je met anderen in contact komt wanneer je verkouden bent. Dat doe je door thuis te blijven. Je moet er dan ook voor zorgen dat je zo snel mogelijk een coronatest doet om erachter te komen of je besmet bent of niet. Als je in Leiden woont, heb je de keuze uit verschillende teststraten. Dat maakt het voor sommige mensen lastig om te kiezen. Je moet ervoor zorgen dat je weet wat de verschillen tussen deze teststraten zijn. Informatie over testen: Coronatest in Leiden hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Een coronatest doen in Leiden
Coronatest in Leiden: overzicht kosten en sneltest locaties. Hier kun je een overzicht vinden van verschillende testlocaties in de buurt van Leiden. In dit overzicht staan alleen de teststraten waar je een sneltest kunt doen. Bij de GGD is dit niet mogelijk aangezien zij een andere testmethode gebruiken. Daarom duurt het bij de GGD langer voordat de uitslag van de test bekend is dan bij een commerciële teststraat. Dat geldt dan alleen voor de teststraten waar je een sneltest kunt doen. Nadat je zo’n sneltest hebt gedaan, weet je na ongeveer 15 minuten of je besmet bent of niet. Dit is erg snel vergeleken met de testmethode van de GGD.