LEIDEN - Wil je in Leiden voor de coronatest snel een afspraak maken? Dan moet je goed gaan kijken waar je allemaal terecht kunt. De coronatest wordt namelijk op steeds meer plekken uitgevoerd en overal worden er andere testen aangeboden. Ook kun je niet overal terecht als je geen klachten ervaart. Wanneer je de testuitslag nodig hebt voor jouw werk of voor het reizen, moet je bijvoorbeeld naar de sneltesten gaan kijken. Maar in hoeverre verschillen deze dan van de reguliere testen die uitgevoerd worden? Lees snel verder en ontdek.

In Leiden voor de coronatest een afspraak maken geeft mogelijkheden
In Leiden voor de coronatest snel een afspraak maken kan altijd in de omgeving. Voor de sneltest komen er bijvoorbeeld ook steeds meer locaties in de buurt. De sneltest is immers steeds belangrijker in de samenleving. Zonder klachten kun je bijvoorbeeld niet naar de GGD, terwijl je wel een verklaring nodig hebt om te kunnen reizen. De sneltest biedt dan uitkomsten die er bij de GGD niet te vinden zijn. Je kunt hierdoor eenvoudiger een afspraak maken en kunt vaak al binnen enkele dagen terecht.

Een aantal gegevens nodig
In Leiden de coronatest doen gebeurt wel altijd door een afspraak te maken. Deze afspraak maak je online, waar je een aantal gegevens in moet vullen. Ook kun je uit een van de testen kiezen. Je kunt op deze manier al bekijken welk testen er nodig zijn om een verklaring mee te krijgen en welke voornamelijk bedoeld zijn om te weten te komen of je besmet bent. Op basis van jouw keuze zullen er ook andere kosten bij komen kijken. Bekijk ook deze goed voordat je een afspraak inplant. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan of de kosten niet meer kunnen betalen.

De uitslag via de mail

Als je bij de teststraat bent in Leiden voor de coronatest, dan hoef je hier niet te wachten op de uitslag. Je laat de test afnemen en gaat gelijk weer naar huis. De uitslag verschijnt dan binnen 15 minuten in de mail. Je weet dankzij de uitslag gelijk welke verdere stappen er ondernomen moeten worden of dat je direct aan het werk kunt of jouw reis kunt gaan maken. Voor jou begint het eigenlijk daar pas en er kan een wereld voor je opengaan wanneer je een negatieve testuitslag in handen krijgt.