NOORDWIJK - De eindhalte van R-net op het terrein van ESA ESTEC in Noordwijk wordt flink verbeterd. ESA ESTEC-directeur Franco Ongaro en gedeputeerde Floor Vermeulen tekenden daarvoor 18 februari een samenwerkingsovereenkomst. De werkzaamheden starten in maart, zodat de nieuwe eindhalte in mei klaar is voor de start van de nieuwe R-net buscorridor Leiden Centraal - Katwijk - Noordwijk.


Blijven investeren in goed OV

De nieuwe R-net eindhalte op het terrein van ESA ESTEC is een van de maatregelen op de R-net buscorridor Leiden Centraal – Katwijk – Noordwijk, en wordt gefinancierd door provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Floor Vermeulen: "We moeten voor de toekomst blijven investeren in goed openbaar vervoer zodat mensen kunnen blijven kiezen hoe ze in onze provincie willen reizen. De vernieuwing van deze halte maakt onderdeel uit van een flinke opwaardering van het hele traject tot aan Leiden. Ik ben er trots op dat we met R-net een impuls kunnen geven aan de bereikbaarheid van de regio."

De dienstregeling van deze nieuwe R-net lijn Leiden Centraal-Katwijk-Noordwijk start medio mei van dit jaar. "Deze nieuwe R-net lijn maakt dat ook de medewerkers en bezoekers van ESA ESTEC straks gebruik kunnen maken van een snelle, betrouwbare en frequente busverbinding van en naar Leiden centraal.", zegt Franco Ongaro.

De huidige vervoerder Arriva rijdt straks ook de R-net dienstregeling. Arriva regiodirecteur Annemarie Hoogeveen: "We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de start van deze nieuwe hoogwaardige openbaar vervoer-verbinding. Dit zodat we onze reizigers straks nog comfortabeler en sneller naar hun bestemming kunnen brengen. Dat doen we met 11 bussen in de herkenbare rood-grijze R-net uitstraling."

Hoe ziet de R-net halte eruit?
De nieuwe R-net eindhalte komt op de plaats van de bestaande bushalte op ESA ESTEC terrein. De nieuwe 9,5 meter brede R-nethalte is volledig toegankelijk voor alle reizigers. De halte is uitgerust met een comfortabele abri, LED-verlichting en digitale informatieborden met actuele reisinformatie. Voor het voor- en natransport kunnen reizigers straks hun fiets stallen in een fietsenstalling. Deze wordt uitgevoerd in ESA ESTEC blauw.

De huidige ESA ESTEC-blauwe abri wordt net buiten de poort geplaatst ter vervanging van de abri op de halte Keplerlaan. De provincie investeert zo'n €75.000 in de nieuwe R-net eindhalte en het verplaatsen van de bestaande halte.

Snel van A naar B
Als provincie vinden we het belangrijk dat iedereen snel, veilig en duurzaam van A naar B kan reizen.

Daarom investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder openbaar vervoer. Het nog beter bereikbaar maken van Zuid-Holland is één van onze belangrijkste taken.