ROTTERDAM - Wil Feyenoord overwinteren in de Europa League dan zal het volgende week donderdag in Oostenrijk het duel tegen Wolfsberger AC moeten winnen. Dat is de conclusie nadat de ploeg van Dick Advocaat vanavond in eigen huis met 0-2 onderuit ging tegen Dinamo Zagreb.


Feyenoord probeerde het wel degelijk, maar wist zich tegen de hechte Kroatische defensie nauwelijks kansen te verschaffen. Daarbij kreeg het na een dik half uur een tegenvaller te verwerken toen Bryan Linssen geblesseerd uitviel en werd vervangen door Naoufal Bannis. Nog pijnlijker werd het op slag van rust toen Orkun Kökcü een overtreding beging op Kastrati en Bruno Petkovic vanaf elf meter de stand op 0-1 bracht. In de tussentijd valt ook Uros Spajic geblesserd uit aan Rotterdamse kant.

Kort na de rust wordt het nog lastiger voor de thuisploeg als Lovro Majer de 0-2 laat aantekenen. Pas hierna krijgt Feyenoord wel een goede kans, maar die laat men liggen onder meer als Steven Berghuis terug kopt op Bannis die de bal volledig mist. De gasten blijven vervolgens simpel overeind en plaatsen zich alvast voor de knock-outfase na de winter. Wolfsberger AC, dat twee punten voorsprong heeft, en Feyenoord zullen volgende week uit moeten vechten wie zich daar bij voegt.